Det er altid træls at få en parkeringsafgift. Og de kære parkeringsselskaber er efterhånden repræsenteret overalt i bybilledet. Hos supermarkedet, lægen, byggemarkedet osv.
Men én ting er at holde ulovligt parkeret og så få en afgift. Det kan de fleste nok trods alt forstå og acceptere. Noget helt andet er at få en afgift, der slet ikke er berettiget. Og det sidste sker faktisk langt oftere, end du måske tror.
Det afslører en ny rapport fra Parkeringsklagenævnet, skriver TV2 Lorry.
Rent faktisk får bilisterne medhold i mere end halvdelen af de indbragte sager. Sidste år blev der afsluttet 885 sager og ud af dem fik bilisterne medhold i hele 483.
Hvis du ønsker at indbringe din sag for klagenævnet, så koster det kr. 175. Men hvis du vinder sagen, så får du pengene igen. Og du slipper naturligvis også for at betale den oprindelige afgift.
Taber parkeringsselskabet sagen, så skal selskabet betale hele kr. 3.500,- i gebyr til Parkeringsklagenævnet. Og det skete jo så 483 gange sidste år, hvilket udløste gebyrer til selskaberne på svimlende kr. 1.7 millioner kroner.
Når man kigger på hvilke selskaber, der bliver klaget mest over, så ligger de tre store selskaber (måske ikke overraskende) helt i top. Samlet tegner de sig for ca. 75% af alle indsendte klager til nævnet.
Q-park med ca. 18%
City Parkeringsservice med ca. 11%
APCOA Parking med hele 44% af klagerne
TV2 Lorry har kontaktet APCOA med henblik på en kommentar. Og ifølge TV2 Lorry, så tager selskabet antallet af klager med sindsro.
– Dette finder APCOA PARKING helt naturligt, idet vi er branchens største selskab, og har en markedsandel, der er større end vores procentandel af indkomne klager. Mange udstedte kontrolgebyrer medfører mange henvendelser til Parkeringsklagenævnet.
Hvis du ønsker at indgive en klager til Parkeringsklagenævnet, så kan du læse mere på deres hjemmeside her.