At det nogle gange kan betale sig at tage en sag i retten, blev forleden slået fast med syvtommersøm, da en mand fik annulleret sin parkeringsbøde (eller afgift, som det jo retteligt hedder) i Højesteret.
Manden, der havde fået en parkeringsafgift af selskabet Apcoa Parkering Danmark, havde nægtet at betale sin afgift og havde i stedet slæbt selskabet i retten.
Hans begrundelse var, at den app, han havde brugt til at betale for sin parkering, selv havde foreslået et forkert område. Derfor mente manden ikke, at det var hans skyld, at betalingen teknisk set ikke var gældende – selvom han havde betalt.
Men det var Apcoa ikke enig i og valgte at tage sagen videre i retten.
Landretten gav faktisk selskabet medhold, men så let skulle de ikke slippe. Så manden tog den videre til Højesteret og det skulle vise sig, at være en rigtig god beslutning.
Her fik manden nemlig medhold i sin klage og parkeringsafgiften blev annulleret.
I dommen skriver Højesteret:
– Højesteret finder under disse omstændigheder, at Apcoa Parking Danmark A/S må bære risikoen for, at [forbrugeren] ved anvendelsen af EasyPark-appen betalte for parkering i område 104 i stedet for område 406, og at Apcoa Parking derfor ikke kan fastholde den pålagte kontrolafgift for bilens parkering i område 406. Det kan ikke føre til en anden vurdering, at det var angivet i de almindelige vilkår og betingelser for anvendelse af appen, at kunden skulle sikre sig, at den foreslåede områdekode svarede til den pågældende parkeringsplads.
Manden, der er advokat, har selv ført sagen i alle tre instanser, og for Højesteret indtrådte Forbrugerombudsmanden til støtte for forbrugeren.
Forbrugerombudsmanden gjorde blandt andet gældende, at Apcoa Parkering Danmark var ansvarlig for Easy Parks app, herunder dens indretning og oplysningerne i selve app’en.
Det er ikke første gang, at et parkeringsselskab bliver slæbt i retten: Parkeringsfirma tabte: Skal betale pengene tilbage i disse byer