Ifølge en undersøgelse foretaget af Banedanmark, så er problemet med folk på skinner et stort problem. Og særligt Kolding skiller sig negativt ud.
Det skriver Banedanmark i en pressemeddelelse.
Hele 14 gange er der inden for det seneste år blevet spottet personer på skinnerne og det er et voldsomt tal. På landsplan er det nemlig kun overgået af Hellerup Station og Københavns Hovedbanegård.
Og det er bestemt ikke en ufarlig disciplin at krydse skinnerne, hvor det ikke er meningen. Og der er aldrig en undskyldning for at bevæge sig derud. Derfor er Banedanmark nu ude med en opfordring.
– Det er mildt sagt en meget foruroligende stigning, vi er vidne til. Det kan simpelthen ikke siges nok gange, hvor livsfarligt det er som person at gå ud på sporene. Nutidens tog kommer med fuld fart, og især S-togene støjer så lidt, at de kan være svære at høre, når de kommer kørende, siger Martin Harrow.
Han påpeger desuden, at mellem tre og syv personer årligt mister livet, fordi de befandt sig ulovligt på sporet. Personpåkørsler er dermed den type af jernbaneulykker, som er skyld i flest tilskadekomster.
Det er traumatiserende for lokomotivførerne
Dansk Jernbaneforbund er også ude med en klar melding og en bøn til de danske togpassagerer.
– Det er dybt traumatiserende for lokomotivføreren, når der pludselig er en person i sporet. Toget kan hverken bremse eller dreje udenom, som en bil kan. Man reduceres til tilskuer i situationen. Oplevelsen er så voldsom, at det desværre kan give varige psykiske mén, siger næstformand for Dansk Jernbaneforbund Preben S. Pedersen.
Den ulovlige krydsning af skinnerne sker oftest i de sene eftermiddagstimer mellem kl. 16 og 20.